Club W Heroes zijn stuk voor stuk schatten van mensen met een enorme passie en een uniek verhaal. Exclusief voor Club W ontwerpen ze collector items of stellen ze een bijzonder pakket samen. Altijd in beperkte oplage en tijdelijk te koop voor Club W leden. Maak kennis met kunstenares Astrid Van den Bosch. 

“Telkens ik aan een nieuw werk begin, is het het letterlijk weer beginnen van ‘scratch’, de ruwte voelen van de materialen, ervaren hoe het werk tot leven komt, laagje per laagje, net zoals het leven, toch?”

ECHTE MENSEN, ECHTE VERHALEN

Er voor gaan en loslaten. Dat is wat Wifty Astrid (55) deed toen ze haar jump maakte in het artistieke leven. Na een lange mooie relatie, waar abrupt een eind aan kwam, was ze voor het eerst volledig op zichzelf aangewezen.

“Eigenlijk heeft die periode me doen inzien, dat je héél veel kan op eigen kracht. Mocht ik nog steeds in de cocon van mijn relatie zitten, dan was de Astrid die je nu ziet, nooit tot leven gekomen!”

De periode, net voor ze 50 werd, leek alles voor haar voeten weggemaaid.

“Echtscheiding, geen vaste job meer na 20 jaar, beide ouders op 1,5 jaar ziek en overleden….dan vraag je je af: What the f* gebeurt er hier allemaal?”

Ook de daaropvolgende downer, de intussen overwonnen zware ziekte van haar zoon, leerde haar vooral hoe fragiel het leven is, en dat je dingen beter kan relativeren tot wat écht belangrijk is.  Voelen bij jezelf ook hoe moedig en sterk je dan kan zijn!

“Als het tegenslaat, dan kan ik eens ne keer goed roepen, vloeken en blèten, maar dan denk ik bij mezelf, ok, dit was een mindere dag, en tegelijk weet ik, er komt wel weer iets goeds of positiefs uit de bus. En dat gebeurt dan ook: ‘Believe and Receive!’“

Zo kwam er die opportuniteit om te schilderen, te creëren. Dit nieuwe pad liep voor Astrid ook niet altijd op rozen, een hobbelige weg met veel uitdagingen máár evenveel kansen.

Haar advies is dan ook een absolute ‘Go for it!’. Zoek uit waar je blij van wordt, waar je energie van krijgt, wat je drive is, en als je denkt dat je het weet, doe dan alles wat in je vermogen ligt. Begin eraan: niet alleen plannen, maar ook daadwerkelijke actie, uitproberen en testen.

“50+ gaf me ook het bevrijdende gevoel om meer mezelf te kunnen zijn, echter en authentieker, weten ook welke mensen er écht bij me passen. Ik hoef niet meer ieders vriend te zijn of te pleasen. Het achterste van je tong kunnen en mogen laten zien, iets kunnen doen ook voor een ander zonder iets terug te verwachten.

Diepe gesprekken met een goed glaasje wijn, slappe lach met de vriendinnen, kei blij en fier zijn met iets wat ik gemaakt hebt, een ‘zo maar’ berichtje van iemand dat je niet had verwacht. Genieten van de zon, mijn kinderen, een dagje waterski!”

En intussen weet Astrid ook dat ‘je oogst wat je zaait’. Een klein zaadje planten, hoe onbelangrijk het ook kan lijken, kan uiteindelijk veel betekenis krijgen.

“Elke dag weer ben ik zo dankbaar dat ik dit kan en mag doen, ik geloof en weet dat dit mijn leven is, hier word ik gelukkig van, dingen maken die ik zelf mooi vind en die anderen laten genieten en inspireren. Mijn gevoel verpakken in één zin kan ik niet, maar op mijn doeken kan ik dit wel kwijt. Telkens ik aan een nieuw werk begin, is het het letterlijk weer beginnen van ‘scratch’, de ruwte voelen van de materialen, ervaren hoe het werk tot leven komt, laagje per laagje, net zoals het leven, toch?”

ECHTE INTERACTIES

Wil jij ook zo’n mooi werk van Astrid Van den Bosch in huis? Deze twee paper-art werken uit de ‘Love Series’ zijn te koop aan een speciale Club W prijs: 350 euro ipv 780 euro. Voor meer info en bestelling stuur een mailtje naar: astridvandenbosch@telenet.be

 

Benieuwd naar Astrid’s passie? www.astridvandenbossche.com

VIDEO: Dirk Theuns / USP – Foto’s: Joshi Hens – Tekst: Christel De Jonghe

OOK CLUB W HERO WORDEN? Contacteer info@clubw.be 

BEN JIJ AL LID VAN CLUB W? Schrijf je in en ontvang exclusieve Club W uitnodigingen & aanbiedingen en altijd-goed-nieuwsbrieven: www.clubw.be/contact